Wykonanie
Kolejna potrawa z
serii "kreatywne wykorzystanie resztek" :) Wrzuciłam składniki, które poniewierały mi się w lodówce, doprawiłam
majonezem i przygotowałam szybką i treściwą kolację. W wersji wege - bez
tuńczyka, równie smaczna! :)
Składniki:pół woreczka ugotowanego
ryżupuszka
tuńczyka2
ogórki kiszonemała puszka
kukurydzypół
czerwonej papryki2
jajka na twardo
szczypiorek2 łyżki
majonezusól,
pieprzOgórki,
paprykę i
jajka kroję w niezbyt drobną kostkę,
tuńczyka rozdrabniam widelcem, dodaję
ryż,
kukurydzę i drobno posiekany
szczypiorek (od
cebuli dymki). Dokładam
majonez, doprawiam, mieszam, ażwszystkie składniki dokładnie się przemieszają. Podaję z
razowym lub ziarnistym
pieczywem.Przepis bierze udział w akcji: