Wykonanie
Bywają dni u mnie w domu, że mam rosół, który kochają moje dzieci, a ja nie zawsze mam na niego ochotę. I wtedy muszę kombinować co by sobie smacznego zjeść :) Dziś uszczęśliwiłam się krokietami z
chleba tostowego. Robi się je błyskawicznie.
Składniki: (na 4 krokiety)4 kromki
chleba tostowego,4 plasterki
sera żółtego,4 plasterki
wędliny,1
jajko,
bułka tarta,
olej do smażenia,
pieprz.Przygotowanie:
Odciąć skórki od
chleba.
Chleb rozwałkować.Na każdą kromkę położyć po plasterku
sera żółtego i po plasterku
wędliny.
Jajko roztrzepać z odrobiną
pieprzu. Przygotować
bułkę tartą. Pomału rozgrzewać
olej.
Chleb tostowy zwijać w rulon i moczyć w
jajku (pamiętać by boki również zamoczyć w
jajku i obtoczyć w
bułce), następnie obtaczać w
bułce tartej i kłaść na rozgrzany tłuszcz. Smażyć do zarumienienia.
Smacznego!!!