ßßß
Składniki:500g polędwiczek wieprzowych,cebula (jedna do środka zrazów i jedna do sosu),ogórek kiszony (dwa, trzy),kawałek sera żółtego,sól, pieprz,serek topiony,2 ząbki czosnku,brokuł - kilka różyczek.Przygotowanie:
Mięso pokroić na plastry i rozbić. Posolić i popieprzyć. Na każdy plaster mięsa położyć po kawałku cebuli, sera, brokuła i ogórka.
Dobrze zawinąć i obtoczyć w mące. Mocno podsmażyć. Pod koniec smażenia dodać cebulę pokrojoną w kostkę i jeszcze chwilę podsmażyć (tak by cebula nabrała kolor) i zalać wodą. Dusić przez min. 20 min. - do miękkości mięsa ( tu należy samemu ocenić czy już jest gotowe). Na koniec dodać serek topiony, wyciśnięte dwa ząbki czosnku oraz sól i pieprz do smaku.
Przepis nadesłany przez moją mamę, za który bardzo dziękuję :)Smacznego!!!