ßßß
 
            
         Składniki:Mięso schabowe - ilość zależy od ilości osób,1-2 jajka,bułka tarta,sezam,sól, pieprz,tłuszcz do smażenia.Przygotowanie:
Składniki:Mięso schabowe - ilość zależy od ilości osób,1-2 jajka,bułka tarta,sezam,sól, pieprz,tłuszcz do smażenia.Przygotowanie:



 Mięso (jeżeli jest w całości) pokroić na grubsze plastry, rozbić, osolić i popieprzyć. Bułkę tartą wymieszać z sezamem - sezamu powinno być mniej niż bułki. Rozbić jajka. Tak jak tradycyjne schabowe maczać w jajku, a następnie w bułce tartej (tym razem wymieszanej z sezamem). Smażyć na rozgrzanym tłuszczu do zarumienienia z każdej strony. Nie smażyć na dużym ogniu by panierka się nie przypaliła.Smacznego!!!
Mięso (jeżeli jest w całości) pokroić na grubsze plastry, rozbić, osolić i popieprzyć. Bułkę tartą wymieszać z sezamem - sezamu powinno być mniej niż bułki. Rozbić jajka. Tak jak tradycyjne schabowe maczać w jajku, a następnie w bułce tartej (tym razem wymieszanej z sezamem). Smażyć na rozgrzanym tłuszczu do zarumienienia z każdej strony. Nie smażyć na dużym ogniu by panierka się nie przypaliła.Smacznego!!!