Wykonanie
Całe danie, którym mama mnie kusi. Gdybym miała bliżej, to na pewno często na obiady bym zachodziła do rodzinnego domu. A tak dzielę się przepisem i idę do kuchni coś smacznego wymyślić.Jeszcze trochę i
będę musiała zmienić nazwę bloga na kuchnię Moniki i Iwonki :)

Składniki:
Mięso schabowe - ilość zależy od ilości osób,1-2
jajka,
bułka tarta,
sezam,
sól,
pieprz,tłuszcz do smażenia.Przygotowanie:




Mięso (jeżeli jest w całości) pokroić na grubsze plastry, rozbić, osolić i popieprzyć.
Bułkę tartą wymieszać z
sezamem -
sezamu powinno być mniej niż
bułki. Rozbić
jajka. Tak jak tradycyjne
schabowe maczać w
jajku, a następnie w
bułce tartej (tym razem wymieszanej z
sezamem). Smażyć na rozgrzanym tłuszczu do zarumienienia z każdej strony. Nie smażyć na dużym ogniu by panierka się nie przypaliła.Smacznego!!!