ßßß Cookit - przepis na Schabowy w sezamie.

Schabowy w sezamie.

nazwa

Wykonanie

Całe danie, którym mama mnie kusi. Gdybym miała bliżej, to na pewno często na obiady bym zachodziła do rodzinnego domu. A tak dzielę się przepisem i idę do kuchni coś smacznego wymyślić.
Jeszcze trochę i będę musiała zmienić nazwę bloga na kuchnię Moniki i Iwonki :)
Składniki:
Mięso schabowe - ilość zależy od ilości osób,
1-2 jajka,
bułka tarta,
sezam,
sól, pieprz,
tłuszcz do smażenia.
Przygotowanie:
Mięso (jeżeli jest w całości) pokroić na grubsze plastry, rozbić, osolić i popieprzyć. Bułkę tartą wymieszać z sezamem - sezamu powinno być mniej niż bułki. Rozbić jajka. Tak jak tradycyjne schabowe maczać w jajku, a następnie w bułce tartej (tym razem wymieszanej z sezamem). Smażyć na rozgrzanym tłuszczu do zarumienienia z każdej strony. Nie smażyć na dużym ogniu by panierka się nie przypaliła.
Smacznego!!!
Źródło:http://wkuchniumoniki.blogspot.com/2013/08/schabowy-w-sezamie.html