Wykonanie
Cześć =) Lato, to czas, gdy chętnie odstępujemy od ciepłych, ciężkich, gotowanych potraw, szukając chłodnych i orzeźwiających zamienników. Na taką okazję świetnie sprawdzają się sałatki zawierające pożywne składniki dostarczające organizmowi sporo
białka, nieco tłuszczu i ogrom witamin.Dziś Kasztanowa Kuchnia proponuje
sałatkę z
ciecierzycy,
avocado i
sera feta nawiązującą do smaków kuchni perskiej.
Sałatka taka jest bardzo sycąca. Można podać ją z dowolnym
pieczywem, lub kilkoma plastrami
pomidora i listkami
sałaty =)

Potrzebne będą (na 2-3 porcje):- 2 dojrzałe
owoce avocado pokrojone w grubszą kostkę- 1 puszka
ciecierzycy odsączona z zalewy- 100g
sera feta pokrojonego w kostkę- 2-3 łyżki drobno posiekanego
szczypioru- 1 łyżka drobno posiekanej
pietruszki- 2 łyżki
oliwy z oliwek- 1 łyżka
soku z limonki-
sól i
pieprz- odrobina
szafranu do dekoracjiSposób wykonania:1) Wszystkie składniki delikatnie mieszamy w misce.2) Indywidualne porcje dekorujemy nitkami
szafranu.

Smacznego =)Agnieszka