Wykonanie
Wielkanoc zbliża się wielkimi krokami, wstyd byłoby nie przygotować czegoś na tę okazję! Zapewne u większości z Was (tak jak i u mnie) jednym z głównych składników wielkanocnego stołu będą
jaja! :) I bardzo dobrze! Sposobów na ich przygotowanie jest cała masa! W zasadzie ciężko, aby się znudziły. Dzisiaj i jutro zaprezentuję Wam wersje z farszem. Przygotowanie, jak się domyślacie, nietrudne a efekt na
stole prezentuje się godnie :) Zaczniemy od wersji nazwijmy to sobie meksykańskiej. W rolach głównych:
awokado, jalapeno,
pietruszka i
czerwona cebula. p.s. sam farsz świetnie sprawdzi się również jako PASTA np. na
chleb!
Składniki:10 połówek5 jaj1 małe, miękkie
awokado5 krążków marynowanych zielonych papryczek jalapeno (bez pestek)2 czubate łyżeczki drobno posiekanej
czerwonej cebuli3 czubate łyżeczki drobno posiekanej
pietruszkiok. łyżki
soku z limonkisólpieprzWykonanie:
Jajka gotujemy na twardo. Gdy wystygną obieramy je ze skorupki, przekrawamy na pół i oddzielamy
żółtko od
białka.
Awokado i
papryczkę jalapeno drobno siekamy. W miseczce mieszamy ze sobą posiekane
awokado,
cebulę,
pietruszkę. Wkruszamy
żółtko (nie rozdrabniamy go jednak z bardzo). Dodajemy
sok z limonki i przyprawiamy do smaku
solą i
pieprzem. Mieszamy delikatnie. Gotowym farszem wypełniamy
białka i podajemy :)Smacznego!
Jeżeli opis tego dania chwycił Cię za
serce ;) a przepis wydał Ci się ciekawy lub inspirujący, będzie mi niezmiernie miło jeżeli wyrazisz swoją radość
lajkiem albo innym tweetem ;) DZIĘKUJĘ! :)