ßßß
Potrzebne będą (na 1-2 porcje):- masło- 1-2 ugotowane ziemniaki pokrojone w plastry (aby pokryły dużą patelnie)- 4 jajka rozbełtane z przyprawami (sol, pieprz, dowolne zioła lub ostra papryka)- 2-3 plastry żółtego seraSposób wykonania:1) Patelnie lekko podgrzewamy i smarujemy masłem.2) Układamy na patelni plastry ziemniaków i podsmażamy lekko kilka minut.3) Na ziemniaki wylewamy rozbełtane jajka i smażymy na średnim ogniu, aż się prawie zetną.4) Na jedną połowę zawartości patelni układamy plastry żółtego sera, a drugą połowę podważamy łopatką i przewracamy na ser, tak jak się zamyka otwartą książkę.5) Podajemy z ulubionymi surowymi warzywami, np. pomidorem, sałatą.Smacznego =)Agnieszka