Wykonanie
Cześć =) Gdy mamy ochotę na szybki i pożywny posiłek, bez większego wkładu czasu i pracy w przygotowanie, świetnym rozwiązaniem jest przyrządzenie
kiełbasyusmażonej z warzywami. Takie proste danie może być prawdziwymrarytasem, jeśli uda nam się zdobyć
swojską kiełbasę wyrabianą tradycyjnym sposobem.
Kiełbasa użyta w poniższym przepisie jest gotowana i lekko podwędzana, z dużą ilością
czosnku.Ale można użyć dowolnej
kiełbasy o mniej więcej podobnym charakterze.Do tego szybko przesmażone paski
cebuli i kolorowej
papryki, i mamy obiad lub kolację w 15 minut =)

Potrzebne będą (na 2-3 porcje):- 1 łyżeczka
oleju- ok. 300g
swojskiej kiełbasy pokrojonej w grube ukośne plastry- 1
cebula- 2
papryki-
przyprawy:
sól,
pieprz,
majeranekSposób wykonania:1) Na patelni rozgrzewamy
olej i przesmażamy plastry
kiełbasy po 2-3 minuty z każdej strony, do lekkiego zarumienienia.

2) Przekładamy
kiełbasę na talerz i wrzucamy na patelnie
cebulę oraz
paprykę, pokrojone w dość cienkie paski.

3) Smażymy warzywa na sporym ogniu, mieszając, do lekkiego zeszklenia
cebuli i zmięknięcia
papryki (ok. 4-5 minut).4) Przyprawiamy warzywa
solą i
pieprzem oraz duża ilością
majeranku.5) Przekładamy
kiełbasę z powrotem na patelnie do warzyw, mieszamy, przykrywamy i trzymamy na najmniejszym ogniu kolejne 2-3 minuty w celu połączenia wszystkich smaków.

6) Podajemy z
pieczywem,
ziemniakami, bądź innymi dowolnymi dodatkami.

Smacznego =)Agnieszka