ßßß
Potrzebne będą (na 2-3 porcje):- 1 łyżeczka oleju- ok. 300g swojskiej kiełbasy pokrojonej w grube ukośne plastry- 1 cebula- 2 papryki- przyprawy: sól, pieprz, majeranekSposób wykonania:1) Na patelni rozgrzewamy olej i przesmażamy plastry kiełbasy po 2-3 minuty z każdej strony, do lekkiego zarumienienia.
2) Przekładamy kiełbasę na talerz i wrzucamy na patelnie cebulę oraz paprykę, pokrojone w dość cienkie paski.
3) Smażymy warzywa na sporym ogniu, mieszając, do lekkiego zeszklenia cebuli i zmięknięcia papryki (ok. 4-5 minut).4) Przyprawiamy warzywa solą i pieprzem oraz duża ilością majeranku.5) Przekładamy kiełbasę z powrotem na patelnie do warzyw, mieszamy, przykrywamy i trzymamy na najmniejszym ogniu kolejne 2-3 minuty w celu połączenia wszystkich smaków.
6) Podajemy z pieczywem, ziemniakami, bądź innymi dowolnymi dodatkami.
Smacznego =)Agnieszka