Wykonanie
Cześć =) Dziś chciałbym podzielić się z
wami moim kolejnym wykonaniem
łososia, którego zrobiłem w ostatni weekend, podczas mojej wizyty u rodziny na Kujawach =)
![](/Data/Images/kasztanowakuchnia.blogspot.com\2014_slash_03_slash_osos-pieczony-4/l/865579665.jpg)
![](/Data/Images/kasztanowakuchnia.blogspot.com\2014_slash_03_slash_osos-pieczony-4/l/-1616452.jpg)
Potrzebne będą (na 6 małych porcji)- 750g filetów z
łososia-
oliwa z oliwek- 1-2
brokuły-
sól-
pieprz-
tymianekSposób wykonania:1) Filety z
łososia kroimy w odpowiadające nam szerokością paski, a następnie posypujemy
solą,
pieprzem i
tymiankiem. Skrapiamy lekko
oliwą i odkładamy na pół godziny do lodówki.2) Rozgrzewamy piekarnik do 220 st C, układamy kawałki
łososia w skropionym
oliwą naczyniu żaroodpornym...
![](/Data/Images/kasztanowakuchnia.blogspot.com\2014_slash_03_slash_osos-pieczony-4/l/-1907918412.jpg)
...i pieczemy
rybę przez ok. 20 minut.
![](/Data/Images/kasztanowakuchnia.blogspot.com\2014_slash_03_slash_osos-pieczony-4/l/-801794258.jpg)
3)
Brokuła dzielimy, po czym gotujemy w wodzie lub na parze, aż będzie miękki.
![](/Data/Images/kasztanowakuchnia.blogspot.com\2014_slash_03_slash_osos-pieczony-4/l/-1324136572.jpg)
Smacznego =)