Pomysł na smaczne i pożywne śniadanie. Smaczna pasta jajeczna z tuńczykiem i pachnącym, świeżym koperkiem, podana z tostem z chleba na zakwasie żytnim własnej produkcji ;-)Zapraszam!SKŁADNIKI:- 3 jajka ugotowane na twardo- puszka tuńczyka w sosie własnym- świeży koperek- 3 łyżki serka śmietankowego ze szczypiorkiem- sól, pieprzWYKONANIE:Jajka kroimy w kostkę. Odsączamy tuńczyka z zalewy. Siekamy koperek. Wszystkie składniki mieszamy ze sobą, doprawiamy solą i pieprzem. Dla tych co wolą pastę w formie gładkiej masy, możecie wszystko zblenderować. Ja lubię jak widzę drobną kosteczkę ;-)Pastę możecie przyozdobić listkiem pietruszki lub koperkiem!Pastę podałam z tostami z chleba żytniego na zakwasie.Przepisy na chleb znajdziecie tu:http://smykwkuchni.blogspot.com/search/label/Chleb%20na%20zakwasieSmacznego!