ßßß
Cookit - przepis na Pstrąg pieczony z bakłażanami i soczewicą
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Pstrąg pieczony z bakłażanami i soczewicą
Składniki
Przyprawa ziołowa
Bakłażan
Soczewica
Czosnek
Masło
Oliwa z oliwek
Sól morska
Pieprz
Cytryna
Wykonanie
Z
serii
lżejszych obiadów, zapraszam na
pstrąga
pieczonego z
bakłażanami
i
soczewicą
. Bardzo smaczne połączenie smaków, sycące i zdrowe.
składniki:- 2
pstrągi
wypatroszone i gotowe do pieczenia-
przyprawa ziołowa
do ryb- duży
bakłażan
- puszka konserwowej
soczewicy
- ząbek
czosnku
-
masło
,
oliwa z oliwek
-
sól morska
-
pieprz
cytrynowy
Duże naczynie smarujemy
masłem
i
oliwą
, układamy pociętego w plastry
bakłażana
,
soczewicę
z puszki, posiekany
czosnek
. Doprawiamy
solą
i
pieprzem
.
Ryby
myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym. Oprószamy
solą morską
,
przyprawą do ryb
i
pieprzem
ziołowym
. Wszsytko skrapiamy
oliwą z olwiek
. Pieczemy 30 minut.
Smacznego!
Źródło:
http://smykwkuchni.blogspot.com/2014/03/pstrag-pieczony-z-bakazanami-i-soczewica.html
Przepisy powiązane
Moutabbal – arabski, bakłażanowy dip
Mutabal, pasta z bakłażana
Dorada z oliwą z oliwek i czosnkiem
DORADA SREBRZYSTA W ROZMARYNIE
Pasta z soczewicy z sezamem
Składniki powiązane (0)