Wykonanie

Składniki:- 550 g
mąki- 250 ml ciepłego
mleka- 1/3 opakowania świeżych
drożdży- 3 łyżki
miodu- 3 łyżki
oliwy z oliwek- listki
rozmarynu posiekane- 2 garście
słonecznika
W kubeczku przygotowujemy rozczyn z
drożdży i
mleka, wylewamy do miski z
mąką, robimy dołeczek, mieszamy z częścią
mąki, odstawiamy w ciepłe miejsce. Jak rozczyn podwoi objętość, mieszamy wszystkie składniki, wyrabiamy ciasto, ciasto powinno być miękkie i nie kleić się do ręki. Odstawiamy do wyrośnięcia. Po podwojeniu objętości, formujemy bułeczki. Układamy na blaszce. Odstawiamy na 10 minut w ciepłe miejsce, najlepiej blisko pieca. W tym czasie urosną. Wstawiamy do pieca na 45 minut.Pychota!!!Aromat świeżego
pieczywa i
rozmarynu w domu!!! Cudnie!!!

Życzę miłego dnia!