Wykonanie
            

Składniki na ciasto na tartę:25 dag 
mąkipół kostki 
masła1/3 szklanki 
cukruopakowanie 
cukru waniliowegojajopłaska łyżeczka 
proszku do pieczeniaZagniatamy ciasto, wykładamy blaszkę do tarty, układamy na cieście pokrojone na ćwiartki 
śliwki, tak aby pokryły całą powierzchnię. Pieczemy w piekarniku około 30 minut w temp. 180 stopni C.

Składniki na 
mus czekoladowy:1 tabliczka 
czekolady mlecznej1 tabliczka 
czekolady gorzkiej200 ml 
śmietany 30%W rondelku zagotowujemy 
śmietankę, dodajemy pokruszoną 
czekoladę, mieszamy do całkowitego rozpuszczenia. Zdejmujemy z ognia, studzimy do całkowitego wystudzenia. Mus wstawiamy do lodówki na 30 minut.Tartę polewamy gęstym musem, wstawiamy do lodówki, na minimum 3 godziny, mus całkowicie zgęstnieje.Smacznego ;-)

przepyszna! ;-)


Pozdrawiam cieplutko ;*Zapraszam na FB!