ßßß
... i polewą z gorzkiej czekolady. Babeczki robię z reguły kiedy odwiedza mnie więcej osób. Bo są dobre na takie zimne wieczory. Można je zajadać ze smakiem i nie przejmować się, że ma się czekoladową buzię. No i zdecydowanie sprawdzą się na Walentynki :-)Przepis z książki "My Little Chocolate Book"; zmodyfikowany★ Babeczki z białą czekoladą ★Składniki:140g białej czekolady, posiekanej85g masła125ml mleka100g cukru1 jajko115g mąki, przesianej1 łyżeczka proszku do pieczenia55g mielonych migdałówMasło, mleko i czekoladę rozpuścić na małym ogniu, do połączenia wszystkich składników. Przelać do miski i dodać jajko oraz cukier. Wymieszać łopatką. Dodać mąkę z proszkiem do pieczenia, mielone migdały i ponownie zamieszać. Papilotki napełnić ciastem i piec przez ok. 20 minut w piekarniku nagrzanym do 190 °C.★ Pol ewa z gorzkiej czekolady ★400g drobno posiekanej gorzkiej czekolady170ml śmietany kremówkiŚmietankę podgrzewać na małym ogniu, ale tak, żeby nie doprowadzić do zagotowania. Dodać do niej czekoladę i pozostawić na 1 minutę. Po tym czasie wymieszać dokładnie do otrzymania gładkiej masy i odstawić do lodówki do ostygnięcia.Udekorować babeczki :-)Moja polewa wyszła trochę zbyt rzadka, bo musiałam pozmieniać proporcje, jednak i tak smakuje świetnie :-)