Wykonanie

Dzisiaj chciałbym podzielić się z
Wami jakże prostym i smacznym pomysłem na szybki deser. Zapiekane
owoce pod kruszonką czyli wszystko to co najlepsze, bo chyba każdy z nas uwielbia kruszonkę na cieście i często pewnie zdarzało się Wam podskubywać ją z ciasta ;-) mi też!
Owoce które użyłam:-
brzoskwinie z puszki-
jabłka-
świeże figi
składniki na kruszonkę:-
masło-
cukier kryształ-
mąka pszennaProporcje jakie należy zachować robiąc kruszonkę:1 część
masła (np. 4 łyżki), 1 część
cukru (4 łyżki), 2 porcje
mąki (8 łyżek). Wszystko wyrabiamy w misce, i jak sama nazwa wskazuje kruszonka ma się kruszyć, ma
mieć formę troszkę sypką troszkę pozlepianą.

Kokilki smarujemy
masłem, układamy pokrojone w kostkę (sporą)
jabłka,
brzoskwinie, i
figi w plasterkach. Wszystko posypujemy kruszonką (duuużo kruszonki ;-D )Wstawiamy do pieca temp.: 200 stopni C, czas 25- 30 minut. Kruszonka ma się przyrumienić.Rada:Smak możecie wzbogacić dodając
przyprawy typu:
cynamon lub
kardamon.Smacznego!