Wykonanie

Wykonanie pasztetu samemu jest bardzo proste i nie zajmuje zbyt wiele czasu, efekty są fantastyczne.składniki:- ugotowane
mięso drobiowe ( np.
mięso z rosołu, mogą to być 2- 3 udka, korpus )- 4
jajka- 1
kajzerka namoczona w rosole- 2 ugotowane
marchewki
Ugotowane
mięso oddzielamy od kości, dodajemy
bułkę,
marchewkę,
żółtka,
przyprawy (
sól,
pieprz, ewentualnie
przyprawę do drobiu), wszystko za pomocą blendera, miksujemy na gładką masę. W osobnej misce ubijamy pianę z
białek z dodatkiem odrobiny
soli. Mieszamy pianę z masą, wykładamy do blaszki. Jeżeli nie posiadacie blaszki z powłoką nieprzywierającą, to posmarujcie blaszkę
olejem i posypcie
bułką tartą. Po wyłożeniu masy polewamy na wierzchu 1 łyżką
oliwy z oliwek. Pieczemy około 50-60 min w 200 stopniach C.Gotowe!Smacznego!