Wykonanie
Dziś u mnie obiad na słodko :)Gofry ale niecodziennie- ciasto maślane, a na wierzchu ostatnio odkryta przeze mnie pyszna niskosłodzona
konfitura z
moreli.

Składniki:4
jajka,20 dag
cukru,25 dag
masła,30 dag
mąki7 gram
proszku do pieczenia,1
aromat pomarańczowy,1 słoiczek
dżemu- polecam www.naszedomowe.plWykonanie:
Jajka utrzeć bardzo dokładnie z
cukrem. Następnie wlać roztopione
masło, wymieszać, dodać resztę składników i dobrze wyrobić ciasto mikserem. Rozgrzać gofrownicę, nakładać łyżką równomiernie cienką warstwę ciasta. Piec na złocisty kolor. Po ostudzeniu gotowe gofry smarować
dżemem morelowym lub innym.UWAGA: nie smarować tłuszczem gofrownicy, ponieważ wystarczająca ilość tłuszczu jest w cieście