Ten przepis zdobyłam drogą "pantoflową". Roladki prezentują się wyśmienicie, a ich wykonanie jest proste i ekspresowe- nie wymagające pieczenia.Składniki:2 szt. waflaGalaretkaWykonanie:Galaretkę ugotować i pozostawić do wystudzenia.Składniki na masę kokosową:1 margaryna15 dag wiórek kokosowych10 łyżek mleka½ szklanki cukruWykonanie masy kokosowej:Cukier rozpuścić w mleku, następnie dodać wiórki kokosowe i zagotować aż cukier dobrze połączy się z wiórkami. Margarynę utrzeć i połączyć z ostudzoną masą kokosową.Składniki na masę kakaową:½ szklanki wody ( może być pół na pół z mlekiem)1 szklanka cukru2 łyżki kakao2 paczki ciastekalbertów- szkolnychWykonanie masy kakaowej:Wszystkie składniki połączyć ze sobą, ciastka pokruszyć, dodać do masy kakaowej i zagotować około 5 minut.Składanie rolady:Wafel posmarować masą kakaową , ułożyć pasek tężejącej galaretki, drugi wafel posmarować ciepłą masą kokosową. Położyć wafle jeden na drugim (wafel z masą kokosową ma być na górze) następnie szybko zawinąć.