Wykonanie
Niecodzienny sposób na
mięsny zawijaniec. U mnie w domu robi furorę, wszyscy go uwielbiają :)

Składniki:1 duży
filet z kurczaka1
parówka wędzona1
por4 plastry
sera żółtegoPęczek świeżej
mięty½ szklanki rosołu z kostki2 łyżki
mąkiSólPieprzTłuszcz do smażeniaWykonanie:
Mięso delikatnie rozbić z
solą i
pieprzem z jednej strony. Następnie rozłożyć umyte wysuszone liście
mięty,
ser żółty i
parówkę włożoną w środek
pora.

Zwinąć zraz i spiąć wykałaczkami.

Na patelni rozgrzać tłuszcz i włożyć gotowy zraz oprószony
mąką. Usmażyć z obu stron na złoty kolor, następnie podlać rosołem i dusić na małym ogniu około 30 minut. Gotowy zrazik kroić ukośnie, podać w sosie własnym i ozdobić świeżą
miętą