ßßß Cookit - przepis na Filety rybne w piwnej panierce

Filety rybne w piwnej panierce

nazwa

Wykonanie

Piwo ma jednak niezwykle szerokie zastosowanie :) Nawet do panierki nadaje się idealnie. Tak przygotowana rybka smakuje naprawdę wybornie!
Składniki:
1 kg filetów rybnych
1 szklanka piwa
4 jaja
1 łyżeczka mielonego kminku
1 szklanka mąki
Sól
Smalec lub olej do smażenia
Wykonanie:
Filety rybne posolić i odstawić w chłodne miejsce.
Piwo wymieszać z żółtkami, mielonym kminkiem, ubitą pianą z białek i lekko wymieszać.
Porcje ryby moczyć w cieście i smażyć wolna na tłuszczu. Po usmażeniu wstawić rybę na kilka minut do piekarnika aby wewnątrz nie była surowa. Podawać na zimno i na gorąco.
Źródło:http://tradycyjnakuchnia.blogspot.com/2013/12/filety-rybne-w-piwnej-panierce.html