Wykonanie
Szparagi są niskokaloryczne (tylko 15 kcal w 100 gramach!), dodatkowo bardzo zdrowe i bogate w witaminy i cenne składniki mineralne. Niektórzy nawet uważają, że działają odmładzająco.Ja dziś przyrządziłam je w nieco bardziej kalorycznej wersji- z
makaronem,
kukurydzą,
papryką i
czosnkiem.
Składniki:25 dag
makaronu w kształcie
ryżu ( 1 opakowanie)1 puszka
kukurydzy1 świeża
papryka1 słoik
szparagów w zalewie7 ząbków
czosnkuMajonez,
sól,
pieprzWykonanie:
Makaron ugotować według opisu na opakowaniu.
Paprykę pokroić, wymieszać z
kukurydzą , pokrojonymi
szparagami i wystudzonym
makaronem.
Czosnek wycisnąć przez praskę, połączyć z
sałatką ,przyprawić
solą ,
pieprzem i dodać
majonez.