ßßß Cookit - przepis na Paluchy czekoladowe z pazurkiem

Paluchy czekoladowe z pazurkiem

nazwa

Wykonanie

Czekoladowe paluchy wyglądają rewelacyjnie! Przepis jest bardzo prosty i szybki w wykonaniu. Efekt ciekawy :)
Składniki:
 1 szklanka startego ususzonego chleba razowego
 3 jaja
 2 łyżki klako
 2 cukry waniliowe
 3 łyżki oleju
 ½ łyżeczki proszku do pieczenia
Płatki migdałowe
Wykonanie:
Starty chleb razowy wymieszać z kakao, cukrem waniliowym, dwoma jajami i olejem. Formować paluchy i układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, spłaszczyć końce paluchów. Smarować jajem i przyklejać płatki migdałowe- na kształt pazurka. Piec w temperaturze 160 stopni około 15 minut.
Drugą stronę paluchów można moczyć w czekoladzie deserowej rozpuszczonej na parze i przechowywać w pudelku lub puszce.
Źródło:http://tradycyjnakuchnia.blogspot.com/2013/05/paluchy-czekoladowe-z-pazurkiem.html