Wykonanie
Z racji dzisiejszego święta Dnia
Matki polecam pyszne, kruche
ciasteczka. Przepis odziedziczyłam po babci! Te kruche
ciasteczka robię bardzo często, na wszelkie okazje! Zarówno dzieci jak i dorośli po prostu je uwielbiają !Idealnie nadadzą się również na Walentynki ! :)

Składniki:40 dag
mąki1
margaryna2
żółtka gotowane2
żółtka surowe0,5 szklanki
cukru pudru1 łyżeczka
proszku do pieczeniaDowolna posypka deserowa
Płatki migdałoweStarte
orzechyWykonanie:
Margarynę posiekać z
mąką, dodać ugotowane
żółtka i ponownie dokładnie posiekać całość. Połączyć z resztą składników- surowymi
żółtkami,
cukrem pudrem i proszkiem. Ciasto rozwałkować na grubość około 0,5 cm, wykrawać
serca i układać na blasze pokrytej papierem do pieczenia. Przed włożeniem do piekarnika posmarować wierzch
ciasteczek roztrzepanym
białkiem. Część z nich posypać
płatkami migdałowymi, część startymi
orzechami, a część według upodobania. Piec około 20 minut w temp. 200 stopni.