Wykonanie
Pasty z
tuńczykiem lubiłam od zawsze, ale ta jak dla mnie jest wyjątkowa w smaku. Myślę, że tę różnicę
daje dodatek
pora zamiast
cebulki, no i oczywiście ważny jest smak
majonezu - polecam Wam
majonezy Develey, bez problemu znajdziecie je w większych (i mam nadzieję mniejszych również) sklepach.


Składniki :120 g.
tuńczyka w kawałkach (w
oleju, waga po odsączeniu)30 g. startego
żółtego sera ( u mnie gouda)2 cm jasnej części
pora1,5 łyżki
majonezu Develey
sól,
pieprz do smakuPrzygotowanie :Odsączonego
tuńczyka przekładam do miski, dodaję bardzo drobno posiekanego
pora i
starty ser, mieszam dokładnie. Dodaję
majonez, doprawiam do smaku
solą i
pieprzem. Odstawiam na minimum godzinę do lodówki.Przepis autorski.

