Wykonanie
Kiedy ją robiłam nie przypuszczałam że jest w smaku taka rewelacyjna, chrupiąca i delikatna, zresztą ja bardzo lubię
pora i wszystko co się z niego robi. Polecam do
pieczonego mięsa.Składniki:2 średniej wielkości
pory2-3 łyżki
majonezusól i
pieprzPora kroimy wzdłuż na pół i jeszcze raz wzdłuż na pół, a następnie kroimy w cienkie paseczki, tak jak na zdjęciu poniżej.
Krojenie
pora.........................................................................Pokrojone
pory przekładamy na sitko i zalewamy wrzącą
wodą, mocząc
pora przez około 1-2 minut we wrzątku.
We wrzątku..........................................................Wyciągamy
pora z wrzątku i oblewamy go obficie zimną
wodą, zostawiajac na sitku aby trochę odciekł z nadmiaru
wody.
Na sitku................................................................................Sparzonego pokrojonego
pora przekładamy do miski, dodajemy
majonez i
przyprawy.
Por i
majonez...................................................................Całość dokładnie mieszamy i odstawiamy w chodne miejsce na około 10 minut, najlepiej do lodówki.Smacznego !!!
Szybka
sałatka z
porów....................................................................