Wykonanie
Zachmurzyło się niebo i zapłakało, wiosna się schowała. Ale mimo wszystko zapraszam na łąkę, na mojej już jest zielono, bardzo kolorowo, a na dodatek zdrowo i smacznie ;)
Składniki :kawałek białej rzodkwi1-2
rzodkiewkikawałek świeżego zielonego
ogórkakawałek
czerwonej paprykikilka listków
rukolisól,
pieprz do smakuewentualnie
jogurt naturalnyPrzygotowanie :Wszystkie warzywa dokładnie myję.
Rzodkiew obieram i ścieram na tarce z grubymi oczkami, podobnie robię z
rzodkiewką. Szklaną (przezroczystą) miseczkę wykładam listkami
rukoli, także z
boków, by były widoczne, a następnie układam warstwy: startej białej rzodkwi, cienko pokrojonego
ogórka i startej
rzodkiewki. Powierzchnię surówki posypuję drobnymi kosteczkami
papryki i
ogórka, oprószam
solą i
pieprzem. Można dodać
jogurt.Przepis autorski.