Wykonanie
Omlet z
płatkami orkiszowymi to bardzo energetyczne śniadanie. W tym wypadku nie jest on puszysty, raczej dość zbity, może nawet spełniać rolę
pieczywa. Konsystencja zmieni się w zależności od ilości dodanego
sera.Użyłam
płatków orkiszowych bio firmy Fresano - po nie i po więcej zdrowych smakołyków zapraszam Was do sklepu .
Składniki na 1 osobę :1
jajko3 pełne łyżki
płatków orkiszowych bio firmy Fresano1 łyżka
mąki orkiszowej1 łyżka posiekanego
szczypiorku2 łyżki startego
żółtego serasól,
pieprz do smaku0,5 łyżeczki
oliwy do smażeniaPrzygotowanie:
Jajko mieszam z
mąką orkiszową,
płatkami orkiszowymi,
serem i
szczypiorkiem, doprawiam lekko
solą i
pieprzem. Rozgrzewam
oliwę na patelni (średnica 10 cm), wykładam masę i smażę na średnim ogniu z obu stron po 3-4 minuty.Przepis autorski.