Wykonanie
Surówka bardzo mi smakowała podana zamiast
ziemniaków do duszonego
kurczaka. Jest dość ostra, wyrazista, bo przecież i
rukola, i
rzodkiewka stanowią jej podstawowe składniki, ale też smak jest zbalansowany delikatnością
ogórka i
sałaty lodowej. Ostatecznego szlifu dodaje jej świetny, aksamitny, piękny także w kolorze gotowy dressing
Winegret firmy Develey. To super wygodny w użyciu sos, w szklanej butelce, wydajny i łatwy do przechowania. Serdecznie go polecam, znajdziecie go na pewno na półkach sklepów.


Składniki:1 część
rukoli2 części porwanych liści
sałaty lodowejzielony
ogórekkilka
rzodkiewekgarść
kaparów z zalewy
groszek ptysiowydressing
Winegret z firmy DeveleyPrzygotowanie:Z umytej i osuszonej
rukoli obrywam ogonki, listki rwę na mniejsze kawałki. Mieszam w misce z porwaną
sałatą lodową. Dodaję: pokrojony w półplasterki zielony
ogórek (bez obierania, dokładnie umyty), posiekane
rzodkiewki i
kapary. Dokładnie mieszam, polewam dressingiem
Winegret, wykładam na talerze, posypuję
groszkiem ptysiowym. Podaję samodzielnie lub jako dodatek do
mięs.Przepis autorski.

