Wykonanie
Raniutko wybieramy się na
grzyby- chciałam przygotować lekką, ale sycącą i energetyczną przekąskę, taką na jeden kęs. Te otrębuski pełne pysznych słodkich
owoców z całą pewnością dadzą nam dużo siły:) Pełne kosze gwarantowane.No i siła do ich dźwigania ;)



Składniki na ok. 20 sztuk:2
jajka4 łyżki
otrąb pszennychszczypta
soli1/2 łyżeczki
miodukilka plastrów suszonego
mango2 łyżki
suszonej żurawinykilka suszonych
śliwek2 łyżki
migdałów w płatkach
olej do smażeniaPrzygotowanie:
Jajka mieszam dokładnie z
otrębami,
solą i
miodem, dorzucam
żurawinę i
migdały. Plastry
mango i
śliwki kroję w niewielkie kawałki, dorzucam do
jajek z
otrębami. Mieszam dokładnie aż wszystkie składniki się połączą. Ciasto powinno być dość gęste. Kładę łyżeczką malutkie placuszki na patelnię z rozgrzanym
olejem i smażę po 2 minuty z każdej strony. Ogień nie może być za duży, bo placki szybko się rumienią. Odkładam na ręcznik papierowy do odsączenia.Przepis autorski.

