Wykonanie
Ileż ja się na nie naczekałam! Większość blogerów już poumieszczała po kilka przepisów na
szparagi, a ja jeszcze sezonu nie rozpoczęłam. Bo a to brakło, a to mi nie po drodze na targ było. Ale wreszcie SĄ! Miały być na śniadanie, ale nie wytrzymałam i były na kolację dzień wcześniej - proste, szybkie do przygotowania i nieziemsko smaczne!Składniki na 1 porcję:pół pęczka
szparagów1-2
jajka w zależności od apetytu :)
sólgarść
migdałówolej do smażenia (u mnie
kokosowy)Ze
szparagów odłamać zdrewniałe końce, wrzucić na patelnię z rozgrzanym
olejem, odrobinę posolić. Smażyć 3-4 minuty. W tym samym czasie na drugiej patelni usmażyć
jajko sadzone.
Szparagi przerzucić na talerz, a na patelni podprażyć
migdały.
Jajko delikatnie przełożyć na
szparagi, posypać
migdałami. Podawać z domowym pieczywem/grzankami. Pycha!