Wykonanie
Do zrobienia takich naleśnikowych trójkątów nie potrzebujemy miksera. Ciasto będzie bardziej gęste niż przy zwykłych naleśnikach, a dodatek
otrębów sprawi, że i zdrowsze :)Oto mój sposób na urozmaicenie śniadania, i to nie tylko w weekend, bo Naleśnikowe trójkąty bardzo szybko się robi.Składniki:Szklanka
mąki2 łyżki
otrębów pszennychSzczypta
soliSzklanka
mleka2
jajkaOlejWykonanie:Przesiewamy
mąkę, dodajemy
otręby i
sól, dolewamy
mleko i mieszamy. Do innego naczynia wbijamy dwa
jajka i roztrzepujemy widelcem. Wlewamy
jajka do reszty składników i całość dokładnie mieszamy. Rozgrzaną patelnię smarujemy odrobiną
oleju i smażymy nieco grubsze naleśniki (ja z tej porcji smażę 3 placki, na patelni o średnicy 24cm). Usmażone naleśniki kroimy na trójkąty i podajemy posmarowane
dżemem.

