Wykonanie
Jedna z moich wariacji - całkiem nowa ,,twarz"
marchewki :) Od zawsze ją (
marchewkę ) lubię, wyjadałam z rosołu całą gdy byłam mała; w dorosłym życiu już nie jestem taka zachłanna, ale za to przywiązuję większą wagę do różnorodności smaków :) Lubię eksperymentować z różnymi dodatkami, a warzywa dają nieograniczone możliwości ! Polecam też
marchewkę z
czosnkiem : tutaj

Składniki :5-6 sporych
marchewek1/2 łyżki
masła1 ząbek
czosnku1/5 łyżeczki nasion
kopru włoskiegokilka listków świeżej
miętysól,
pieprz do smaku

Przygotowanie :Obrane
marchewki gotuję w osolonej wodzie - na ciut twardo :) Ziarenka
kopru ucieram jak najdrobniej .
Marchewki kroję w dość dużą kostkę, przekładam do garnka ( bez
wody) .Do ciągle ciepłych dodaję
masło , posiekany
czosnek i starte ziarna fenkuła oraz pokrojoną w paseczki
miętę. Lubimy taką
marchewkę jako dodatek np. do grillowanej
karkówki.Przepis autorski.Zapraszam też na :
marchewkę z
morelami