wiem, że zdjęcie takie mało zachęcające (:D), ale sam kurczak był pyszny. przepis dla czosnkoholików :DSkładniki:pierś z kurczaka (1 podwójna)1 śmietana 18% (330ml)2/3 kubka mleka (użyłam kubka ze śmietany)3 ząbki czosnkupęczek koperkusólpieprzmasło do smażenia1-2 łyżeczki mąki ziemniaczanej lub pszennej rozpuszczonej w zimnej wodzie (opcjonalnie)Pierś z kurczaka kroimy w drobną kostkę, doprawiamy solą i pieprzem, a następnie podsmażamy na patelni na maśle. W momencie, gdy kurczak jest już podsmażony, wlewamy śmietanę, mleko i mieszamy. Dodajemy 3 starte lub przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku i posiekany pęczek koperku. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Jeśli sos będzie wydawał się Wam zbyt rzadki, to dodajcie do niego mąkę rozpuszczoną w wodzie i wymieszajcie.No to smacznego :)