Wykonanie
Tartaletki z
malinami,
migdałami i kremem
mascarpone Kwiecień 16, 2015 Kwiecień 16, 2015 Kwiecień 16, 2015 13:10 napisane przez
Miss BerryPrzepis na przepyszne Tartaletki z
malinami,
migdałami i kremem
mascarpone . Tutaj akurat z wykorzystaniem zwykłego ciasto z
mąki pszennej, jednak śmiało można zastąpić je kruchym
migdałowym spodem z przepisu na Tartę z
malinami paleo z kremem
kokosowym .Tartaletki z dodatkiem przepysznego kremu z
bitej śmietanki i
mascarpone smakują przepysznie. Idealnie nadają się na różnego rodzaju przyjęcia czy też deser bez okazji.Przepis na Tartaletki z
malinami,
migdałami i kremem
mascarpone poniżej.Jak widać u mnie tartaletki delikatnie się ‚przyjarały’, ale nie przeszkodziło mi to w zrobieniu zdjęćJeśli będziemy przestrzegać czasu pieczenia, nic takiego nie powinno
mieć miejsca, to tylko moje roztrzepanie!

Tartaletki z
malinami,
migdałami i kremem
mascarponeAuthor:
Miss BerryCzas przygotowania: 45 minutCzas gotowania: 15 minutW
sumie: 1 godzinaPorcje: 6SkładnikiSpód tarty180 g
mąki pszennej40 g
kakao do pieczenia90 g zimnego
masła3 łyżki
cukru pudru3 łyżki zimnej
wody200 g
śmietanki kremówki (30%)100 g
sera mascarpone3 łyżki
cukru pudru125 g świeżych
malingarść
migdałówPrzygotowaniePrzygotować ciasto na spód tarty: w misce wymieszać
mąkę z
kakao i
cukrem pudrem. Dodać posiekane zimne
masło, 3 łyżki zimnej
wody i zagnieść ciasto w kulę. Owinąć folią spożywczą i włożyć do lodówki na 30 minut.Wyjąć ciasto z lodówki i rozwałkować na grubość 4 mm. Formy na tartaletki wysmarować
masłem i wyłożyć kruchym
ciastem. Odkrajać nadmiar ciasta przejeżdżając wałkiem po krawędzi formy na tartaletkę. Nakłuć spód ciasta widelcem, aby powietrze nie zebrało się pod
ciastem podczas pieczenia.Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 C na 10-15 minut. Wyjąć i ostudzić.Przygotować krem
mascarpone: w misce ubić
śmietankę kremówkę z
cukrem pudrem. Pod koniec ubijania dodać krem
mascarpone i wymieszać.Tartaletki napełnić kremem
mascarpone i udekorować
malinami i posiekanymi
migdałami. Można posypać
cukrem pudrem. Smacznego!Wartości odżywczeRozmiar porcji: 135 g (tartaletka) Kalorie: 493 kcal Tłuszcze: 35,1 g Węglowodany: 40,7 g Błonnik: 2,9 g
Białko: 6,7 g3 . 2.2925


Kim jestem?
Miss BerryJestem
Jagoda. Studiuję, pracuję na pół etatu, prowadzę bloga kulinarnego i własne mini studio graficzne jako freelancer. Robię to, co sprawia mi przyjemność, staram się prowadzić zdrowy tryb życia, kolekcjonować szczęśliwe chwile i doceniać każde doświadczenie w życiu.Napisz do mnie