Wykonanie
Dania Główne, Przepisy Kwiecień 24, 2015 Kwiecień 24, 2015 Kwiecień 24, 2015 12:19 napisane przez
Miss BerryMniam! Najlepszy obiad jaki
jadłam w ciągu ostatniego miesiąca. Połączenie rozpływającej się w ustach
polędwiczki wieprzowej z zielonym pesto i kruchymi
migdałami, a do tego jeszcze słodkie
bataty i
zielone szparagi . Przepyszne!Idealnie nadaje się na fajną kolację gdy chcecie zaskoczyć swoich
bliskichPrzepis na Polędwiczkę wieprzową z pesto i
migdałami poniżej.

Polędwiczka wieprzowa z pesto i
migdałamiAuthor:
Miss BerryCzas przygotowania: 25 minutCzas gotowania: 40 minutW
sumie: 1 godzina 5 minutPorcje: 3Składnikipolędwiczka wieprzowa (ok. 500 g)100 g zielonego pestogarść posiekanych
migdałów3 ząbki
czosnku2 łyżki
masłaświeżo zmielony
pieprz2 duże
batatygarść
zielonych szparagówPrzygotowaniePolędwiczkę wieprzową przekroić na dwie części, tak aby zmieściła się do naczynia żaroodpornego.Posypać świeżo zmielonym
pieprzem i wysmarować zielonym pesto.Polędwiczkę podsmażyć na patelni na odrobinie tłuszczu, aby zamknąć
pory mięsa.Włożyć do naczynia żaroodpornego i dodać lekko rozgniecione ząbki
czosnku,
masło, posypać posiekanymi
migdałami. Do naczynia dodać pozostałą cześć zielonego pesto.
Bataty przekroić na ćwiartki, ułożyć w osobnym naczyniu żaroodpornym, posypać
solą i skropić
oliwą z oliwek.
Bataty i
mięso piec w piekarniku rozgrzanym do 180 C przez około 30-40 minut.Podawać z ugotowanymi
szparagami i polać sosem powstałym w naczyniu z
mięsem.Smacznego!Wartości odżywczeRozmiar porcji: 470 g Kalorie: 490 kcal Tłuszcze: 20,8 g Węglowodany: 35,6 g Błonnik: 7,2 g
Białko: 42,8 g3 . 2.2925




Kim jestem?
Miss BerryJestem
Jagoda. Studiuję, pracuję na pół etatu, prowadzę bloga kulinarnego i własne mini studio graficzne jako freelancer. Robię to, co sprawia mi przyjemność, staram się prowadzić zdrowy tryb życia, kolekcjonować szczęśliwe chwile i doceniać każde doświadczenie w życiu.Napisz do mnieZapisz się do newslettera i otrzymuj informacje o nowych przepisach i artykułachSzukajO mnie
Miss BerryJestem
Jagoda. Studiuję, pracuję na pół etatu, prowadzę bloga kulinarnego i własne mini studio graficzne jako freelancer. Robię to, co sprawia mi przyjemność, staram się prowadzić zdrowy tryb życia, kolekcjonować szczęśliwe chwile i doceniać każde doświadczenie w życiu.Napisz do mnieNewsletterPrzepisyPinterestNajnowsze komentarzeDo pobrania

Pobierz darmowe etykiety na
przyprawy do wydrukowania