ßßß
Polędwiczka wieprzowa z pesto i migdałamiAuthor: Miss BerryCzas przygotowania: 25 minutCzas gotowania: 40 minutW sumie: 1 godzina 5 minutPorcje: 3Składnikipolędwiczka wieprzowa (ok. 500 g)100 g zielonego pestogarść posiekanych migdałów3 ząbki czosnku2 łyżki masłaświeżo zmielony pieprz2 duże batatygarść zielonych szparagówPrzygotowaniePolędwiczkę wieprzową przekroić na dwie części, tak aby zmieściła się do naczynia żaroodpornego.Posypać świeżo zmielonym pieprzem i wysmarować zielonym pesto.Polędwiczkę podsmażyć na patelni na odrobinie tłuszczu, aby zamknąć pory mięsa.Włożyć do naczynia żaroodpornego i dodać lekko rozgniecione ząbki czosnku, masło, posypać posiekanymi migdałami. Do naczynia dodać pozostałą cześć zielonego pesto.Bataty przekroić na ćwiartki, ułożyć w osobnym naczyniu żaroodpornym, posypać solą i skropić oliwą z oliwek.Bataty i mięso piec w piekarniku rozgrzanym do 180 C przez około 30-40 minut.Podawać z ugotowanymi szparagami i polać sosem powstałym w naczyniu z mięsem.Smacznego!Wartości odżywczeRozmiar porcji: 470 g Kalorie: 490 kcal Tłuszcze: 20,8 g Węglowodany: 35,6 g Błonnik: 7,2 g Białko: 42,8 g3 . 2.2925


Kim jestem?Miss BerryJestem Jagoda. Studiuję, pracuję na pół etatu, prowadzę bloga kulinarnego i własne mini studio graficzne jako freelancer. Robię to, co sprawia mi przyjemność, staram się prowadzić zdrowy tryb życia, kolekcjonować szczęśliwe chwile i doceniać każde doświadczenie w życiu.Napisz do mnieZapisz się do newslettera i otrzymuj informacje o nowych przepisach i artykułachSzukajO mnieMiss BerryJestem Jagoda. Studiuję, pracuję na pół etatu, prowadzę bloga kulinarnego i własne mini studio graficzne jako freelancer. Robię to, co sprawia mi przyjemność, staram się prowadzić zdrowy tryb życia, kolekcjonować szczęśliwe chwile i doceniać każde doświadczenie w życiu.Napisz do mnieNewsletterPrzepisyPinterestNajnowsze komentarzeDo pobrania
Pobierz darmowe etykiety na przyprawy do wydrukowania