Placki ziemniaczane z dodatkiem płatków owsianych są wyjątkowo chrupiące. Płatki owsiane to spora dawka bardzo korzystnego dla naszego zdrowia błonnika, z najzdrowszą jego frakcją - błonnikiem rozpuszczalnym. Niby zwykłe placki, a jednak wyjątkowe. Świetne solo, tradycyjnie z cukrem i śmietaną oraz jako dodatek do dań mięsnych, bo "stare" ziemniaki już się znudziły, a na te z Egiptu nie masz ochoty. Będą Ci smakować!Składniki:600 g ziemniaków100 g górskich płatków owsianych1-2 listki szałwii2 jajkasólolejWykonanie:ziemniako obrać i zetrzeć na drobnych oczkach tarki jarzynowejposiekac listki szałwiistarte ziemniaki wymieszać z płatkami owsianymi, jajkami, solą i posiekaną szałwiąusmażyć na rozgrzanym oleju 12 placuszków o średnicy 8 cm na złoto-brązowo. Podawać z ulubionymi dodatkamiSMACZNEGO !