Wykonanie

Kotlety z
selera jak wszystkie warzywne kotleciki są nie tylko bardzo zdrowe, ale naprawdę smaczne.
Pestki dyni nie tylko wzbogacają je
smakowo, ale są dodatkowym atutem zdrowotnym. Świetny dodatek obiadowy, nie tylko dla wegeterian. Bardzo łatwe do przygotowania. Polecam!Składniki:

1/2
selera4 łyżki pestek z
dynii4 łyżki
bułki tartej1
jajko2 łyżki
mleka3 łyżki
mąki3 łyżki
masła gheeWykonanie:
seler obrać, pokroić w 1-cm plastry. Obgotować w osolonej wodzie 6 minut. Odcedzić i osuszyć na papierowym ręczniku
pestki dynii drobno posiekać i wymieszać z
bułką tartą. W drugiej miseczce wymieszać
jajko z
mlekiem. Posolić i popieprzyć. Do trzeciej miseczki wsypać
mąkękolejne kawałki
selera obtaczać w
mące, nadmiar strzepnąć. Następnie w rozmąconym
jajku, na końcu w panierce z pestek
dynii i
bułki tartejrozgrzać na patelni
masło i smażyć kotleciki z
selera na średnim ogniu z obu stron na złoty brąz. Odkładać na papierowy ręcznik, by odsączyć z nadmiaru tłuszczupodawać z ulubionymi dodatkamiSMACZNEGO !