ßßß Cookit - przepis na Karp pieczony

Karp pieczony

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 1
Ilość ocen : 1
Składnik
Logo Ilość Czego
karp 1.2 kilogramów
mąka 0.5 szklanek
jajko 2 sztuk
bułka tarta 0.5 szklanek
masło 0.25 kostek
Wykonanie:
Wypatroszonego karpia pokroić w dzwonka (1,5-2 cm). Obtoczyć każde dzwonko w mące, jajku i bułce tartej. ułożyć każde w brytfannie i włożyć do nagrzanego piekarnika. Na każdym dzwonku kłaść kawałeczek masła. Piec do zrumienienia, obracając na drugą stronę.
Potrawy z Ryb
Wigilia
Komentarze:
Autor: pm
Data: 2008-12-22
dobry przepis ale brytfanka musi być zalana olejem 0,5 cm
Autor: polok
Data: 2008-12-20
obrzydliwe
Autor: miol
Data: 2007-11-07
robilam ten przepis .nie dobre to
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/1986/Karp-pieczony