Wykonanie
Kukurydziano -
migdałowy wegański naleśnik xxl nadziany
bananowo -
słonecznikowym tofu. Podany z
syropem daktylowym,
borówkami i EuforiąInspirowałam się tym przepisemPrzepis:- 3 łyżki
otrąb kukurydzianych- 2 łyżki
mąki migdałowej- łyżka mielonego
siemienia lnianego- 1/2 szkl
mleka migdałowegoWszystkie składniki połączyć ze sobą do powstania gładkiej masy. W
między czasie można rozgrzać patelnię i rozprowadzić następnie na niej ciasto. Smażyć naleśnika z dwóch stron tak ok 3 minuty, a przy przewracania na drugą stronę warto zastosować patent ''na talerz''. Smacznego ! :)Chyba po woli wiosna sobie o Polsce przypomina,bo za oknem wreszcie słoneczko i przyjemne temperatury. Oby już tak pozostało, bo ja nie cierpię zima -.-