Wykonanie
Smakowały inaczej niż zwyczajne gofry - jak dla mnie lepiej, w końcu jestem maniaczką
bananów. Wyszły mega chrupiące, bardzo sycące i słodkie, czyli takie, jakie powinny być gofry ;)
Gofry
bananoweBanana wafflesSKŁADNIKI (na 3 gofry):1
banan1/2 szklanki
mąki2 łyżki
płatków owsianych1 łyżka zmielonego
siemienia lnianego + 3 łyżki
wody (flax egg)1/2 łyżeczki
proszku do pieczenia1/3 szklanki
mleka roślinnego (u mnie
migdałowe)WYKONANIE:Zmielone
siemię lniane mieszamy z
wodą i odstawiamy na 10 minut do lodówki. W tym czasie rozgniatamy
banana, a następnie łączymy go z pozostałymi składnikami. Na końcu dodajemy nasze 'flax egg' i dokładnie mieszamy. Pieczemy gofry w rozgrzanej i delikatnie natłuszczonej gofrownicy przez około 6-8 minut.