Wykonanie


Wegański pieczony kukurydziany pączek
bananowy. Podany z
kakaowo -
daktylowo -
sezamowym tofu, ciepłymi
malinami i
kiwiPrzepis:- 1/2 szkl
mąki kukurydzianej-łyżeczka
cukru trzcinowego- łyżeczka
suszonych drożdży-
banan- ok 1/2 ciepłego
mleka sojowegoMąkę ,
drożdże i
cukier wymieszać ze sobą. Następnie dolewać
mleka sojowego aż powstanie dość gęsta konsystencja. Całość przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Po tym czasie do ciasta dodać zblendowanego
banana i całość wymieszać. W miarę potrzeby można dodać jeszcze trochę
mąki. Z powstałego ciasta formować jednego dużego pączka lub 3
male i zapiec je w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 25 minut. Smacznego ! :)Tradycji w tłusty czwartek musi się stać zadość.Choć za typowo smażonymi nie przepadam, to te pieczone wręcz uwielbiam.I
drożdże jak widać znów mnie nie zawiodły :DA tym czasem zaczynam odliczanie do najlepszych w moim życiu Walentynek,bo po obejrzeniu wczorajszego meczu PGE SKRA vs Mistrz Włoch , mecz z BBTS Bielsko Biała będzie równie pełen emocji. Ale tak jak pisała wcześniej w Bielsku jeszcze coś się wydarzy, ale jeszcze musicie 2 dni wytrzymać,żeby się dowiedzieć :D