Wykonanie


Chałwowo -
waniliowy wegański
pudding chlebowy z
gruszkąPrzepis;- 3 kromki
chleba ( u mnie domowy bezglutenowy pełnoziarnisty)- 1/2 szkl
mleka roślinnego ( u mnie
waniliowe sojowe)- łyżka tahini- łyżeczka
sezamu-
gruszka drobno pokrojona- 1/2
laski waniliiMleko wymieszać dokładnie wymieszać z tahini,
sezamem i
wanilią.
Chleb pokroić w drobną kostkę i ułożyć wraz z
gruszką w naczyniu do zapiekania. Następnie zalać
chleb mlekiem i zapiec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 25 minut. SmacznegoI tym oto śniadaniem wykorzystałam ostatnie kromki najlepszego
chleba bezglutenowego, jakiego do tej
pory robiłam ! ;)Wczoraj wszyscy uczniowie mojej szkoły
mieli miłą niespodziankę- zamiast iść na 3 lekcję, poszliśmy na aulę szkolną, na wykład Joanny Czechowskiej ( tak , tej z W 11). Nawet był ciekawy, a już na pewno lepszy od nudy na religii xDNo a dziś
pora zmierzyć się z pierwszą częścią jednofunkcyjnych węglowodorów ( czyli od fluorowcopochodnych aż do kwasów karboksylowych). Wiedza jaka taka jest, mnóstwo zadanek z Witowskiego przerobione, więc może jako tako będzie :)