Gryczane dyniowe pancakes z ciecierzycą i śliwkami . Podane z malinami, borówkami i domowym jogurtemsojowymPrzepis:- 60 g kaszy gryczanej niepalonej zmielonej na mąkę- 1/2 puszki ciecierzycy- 1/2 szkl napojusojowego o smaku waniliowym- 3 łyżki pueere z dyni- dowolna ilość śliwekCiecierzycę zblendować na gładką masę . Dodać zmieloną kaszę gryczaną , napój i pueere z dyni . Wszystko dokładnie wymieszać . Na samym końcu do ciasta dodać drobno pokrojone śliwki.Smażyć pancakes na dobrze rozgrzanej patelni teflonowej do moment ścięcia brzegów. Podawać z ulubionymi dodatkami . Smacznego ;)Pomysł z dodaniem ciecierzycy , czyli mojego ulubionego warzywa strączkowego do pancakes to świetny wybór. Dzięki temu pancakes wyszły najgrubsze na świecie i to bez grama proszku do pieczenia . I mam swój wegański odpowiednik babcinych racuchów ;)