ßßß Cookit - przepis na 332. Jeżyny z mango + niezwykły smak domowego jogurtu roślinnego

332. Jeżyny z mango + niezwykły smak domowego jogurtu roślinnego

nazwa

Składniki

Wykonanie

Po mimo iż nauki mam baaardzo dużo to zawsze wygospodaruję chwilkę czasu i na aktywność fizyczną, bo gdy za oknem świeci piękne słońce to moje butki do biegania aż się same proszą , by je założyć i wyruszyć w teren , a i mózg trochę się dotleni i wiedza jeszcze łatwiej będzie wchodzić do głowy
I wczoraj zrobiłam kolejną wersję jogurtu roślinnego na bazie napoju migdałowego i napoju sojowym o smaku czekoladowym czyli powstał mój domowy czekoladowy jogurt :D
I teraz czas na recenzję
Co to będę ukrywać , mleko sojowe po prostu kocham za smak, konsystencję a czekoladowe to moje love<3
A co ma do powiedzenia na temat tego produktu producent ?
Jedno dobre ziarno zasługuje na kolejne. Pieść swoje zmysły bogatym, czekoladowym napojem sojowym Alpro. Jest on wspaniałym źródłem białka i wapnia. Sztuczne substancje słodzące, barwniki i konserwanty? Nic podobnego. Nie zawiera laktozy ani tłuszczu zwierzęcego. A przede wszystkim jego kremowa i czekoladowa konsystencja przypomina, że nie każda przyjemność jest grzechem.
GDA (200ml)
kcal 126 6
cukry 16,2 18
tłuszcz 3 , 6 5
nasycone 0 , 8 4
sól 0,28 5
Informacje żywieniowe (100g)
Wartość energetyczna 63kcal / 264kJ
Białko 3,0g
Węglowodany
8,3g cukry 8,1g laktoza 0g
tłuszcz
1,8g nasycony 0,4g
jednonienasycone 0,4g
wielonienasycone 1,0g
Cholesterol 0mg
Błonnik pokarmowy 0,8g
Sód 0,06g
Wapń 120mg
Witaminy witanina D2 0,75µg
witanina B2 0,21mg
witanina B12 0,38µg
Składniki
woda, cukier, obłuszczone ziarno soi (5,7%), dekstroza, kakao o obniżonej zawartości tłuszczu (1%), kakao (0,3%), węglan wapnia* (*=subst. wzbogacaj.), sól morska, regulator kwasowości (fosforan dipotasu), stabilizatory (guma guar, guma ksantanowa, karagen), aromat naturalny, witaminy* (*=subst. wzbogacaj.) (ryboflawina, B12, D2), aromat.
Źródło:http://glutenfreebreakfast.blogspot.com/2014/09/332-jezyny-z-mango-niezwyky-smak.html