Wykonanie

Przepis:- 60 g
kaszy gryczanej niepalonej zmielonej na
mąkę- 3 - 4 łyżki pueere z dyni-
woda do odpowiedniej konsystencji- 1/2
cukinii startej na drobnych oczkach-
bananKaszę wymieszać z pueere ,
cukinią , rozgniecionym
bananem . Dodać
wodę do odpowiedniej konsystencji , która powinna być gęstsza niż na zwykłe pancakes.Następnie smażyć pancakes na dobrze rozgrzanej patelni teflonowej do momentu aż brzegi
będę rumiane i wtedy przewracać na drugą stronę. Podawać z ulubionymi dodatkami . Smacznego !Dopiero po usmażeniu tych pancakes
mogę w pełni odrzec , że
mogę ŻYĆ BEZ
NABIAŁU I
JAJEK, bo takich placków to ja nigdy nie
jadłam . Są zdecydowanie najlepsze ze wszystkich.I nie dziwię się Iwusowi , że tak lubi placki gryczane ;DSzaleństwo z
truskawkami będzie jeszcze trochę u mnie trwało , bo wczoraj po przyjściu do domu czekała na mnie kolejna kobiałka wypełniona po brzegi czerwonymi perełkami ;D