Wykonanie
Nasiona chia (inaczej nasiona
szałwii hiszpańskiej) są ostatnio coraz bardziej popularne. A to wszystko dzięki ich właściwościom, o których pisał już zapewne każdy portal o zdrowiu, wystarczy wrzucić w google hasło "chia", a ukaże się nam bardzo dużo ciekawych stron opisujących te niezwykłenasionka :-)

Można je dodawać do surówek, koktajli, albo zrobić z nich taki
kisiel.Skadniki na 2 małe porcje:3 łyżki nasion chia1 szklanka
wody3
bananydo posypania:
pistacje surowe,
jagody goji,
marakuja, granadilla - do wyboru (u mnie akurat wszystko na raz;-) )Wykonanie:Nasiona chia zalewamy
wodą i zostawiamy na kilka godzin. Ja często zalewam rano, zanim wyjdę do pracy, żeby wieczorem delektować się pysznym deserkiem :-)
Potem jedynie dodajemy
banany, miksujemy, przelewamy do miseczek, posypujemy dodatkami i gotowe.

Smacznego!