ßßß Cookit - przepis na 306. Wegańskie naleśniki a'la nutella

306. Wegańskie naleśniki a'la nutella

nazwa

Wykonanie

Wegańskie karobowo - arachidowe naleśniki z tofu , borówkami i bananem / masłem orzechowym i brzoskwinią / tahini kakaową i morelą / dyniowym tofu Podane z węgierkami i jeżynami
Przepis:
- 30 g mąki arachidowej
- 30 g mąki owsianej ( u mnie bezglutenowa)
- łyżka karobu
- łyżka siemienia lnianego + 2 łyżki wrzątku
- 1/2 szkl mleka sojowego
- woda
Siemię zalać wrzątkiem i pozostawić do napęcznienia. Następnie zblendować z mąkami, karobem i mlekiem sojowym. Jeśli ciasto będzie zbyt gęste , należy dolać wody .
Smażyć naleśniki na dobrze rozgrzanej i uprzednio natłuszczonej olejem ( u mnie kokosowym) patelni. Podawać z ulubionymi dodatkami. Smacznego!
Nie wierzę , po prostu, nie wierzę, że te naleśniki mi wyszły . Od dziś wiem że produkty bez jajka są nie tylko lepsze , ale i proste w przygotowanie . Trzeba po prostu tylko odwagi,by je zrobić.
Zakupy w bio jak zwykle udane .
Wczoraj udał mi się kupić mąkę owsianą bezglutenową mojej ulubionej firmy, morelowy budyń i małe mleczko kokosowe.
Ale jestem również szczęśliwa , gdyż w tym sklepie na stałe zagoszczą płatki owsiane bezglutenowe firmy Incol , bo do tej pory tylko w Almie je kupowałam, a nie zawsze chce mi się jechać po nie do Katowic
Babcia też wie jak mnie uszczęśliwić *.*
A po południu zapraszam na jeszcze jeden post. Osoby, które obserwują mój blog na FB za pewne wiedzą , czego będzie dotyczył ;)
Źródło:http://glutenfreebreakfast.blogspot.com/2014/08/306-weganskie-nalesniki-ala-nutella.html