Wykonanie
Czasem przychodzi taki poranek, kiedy nie ma się zbytniej ochoty , by wyciągnąć garnek i ugotować owsiankę, wziąć do ręki patelnię i usmażyć naleśniki czy włączyć piekarnik i coś dobrego upiec.Dziś właśnie miałam taki dzień. Otworzyłam szafkę z moimi pysznymi skarbami i od razu przykuło mi oko pudełko w kwiatki otrzymane od Karoli a w nim domowa granola.A jak granola w lato , to tylko w towarzystwie
jogurtu naturalnego, słodkiego
syropu ( w moim przypadku ulubiony i niezastąpiony
syrop daktylowy) oraz góóry świeżych
owocówNo i taką słodką odmianę to ja rozumiem

Granola domowa z
jogurtem naturalnym ,
syropem daktylowym i
owocamiDziś pracę zaczynam dopiero po południu, więc obiad zjem spokojnie w domuAle nie zostawię was dziś bez żadnego przepisu - podaję przepis na wczorajszy chlebek
bananowy**Przepis:- 3
banany- 1/ 2 szkl
mąki jaglanej ( lub innej ulubionej)- puszka
białej fasoli- łyżka
kakao- łyżeczka
proszku do pieczenia-
jajkoBanany wraz z odsączoną
fasolą i
jajkiem zblendować, dodać pozostałe składniki i wymieszać.Całość przełożyć do foremki do pieczenia wyłożonej uprzednio papierem do pieczenia,Piec w piekarniku nagrzanym do temp 180 stopni Celsjusza przez ok 50 min.Należy kontrolować czas, bo w zależności od piekarniki chlebek potrzebuje trochę więcej lub mniej czasu do upieczenia ;)** to niestety nie mój chlebek, po prostu nie chciałam żeby było pusto przy przepisie ;)