Wykonanie
Dziś ( w
sumie wczoraj) naszła mnie ochota , żeby zrobić poranek całkowicie wegański.Po pierwsze góruje w nim
pudding z kleiku
ryżowego, którego coś dawno tu nie było - został zrobiony na
kawie waniliowo - orzechowej , bo właśnie dziś jest mi potrzebny
kawowy zastrzyk energii.Nadziałam go nie
twarożkiem a
tofu zmiksowanym z
masłem migdałowym .Polałam go prawdziwie słodkim
syropem daktylowym , który zauroczył mnie bardziej niż klonowy <3A i koktajlu dziś nie mogło zabraknąć, bo w końcu nadal trwają koktajlowe poranki organizowane przez. Dziś postawiłam na smoothie ze
szpinaku i
truskawek . Po prostu pyszne i zdrowe połączenie smaków <3

Kawowy pudding z kleiku
ryżowego nadziany
migdałowym tofu . Podany z
syropem daktylowym ,
borówkami i smoothie
szpinak -
truskawka.Przepis na
pudding:- szkl dowolnej
kawy- 5 łyżek kleiki
ryżowego- 1/2 opakowania
tofu- łyżeczka
masła migdałowegoKawę zagotować . Dodać do niej kleik i gotować do zgęstnienia ( ok 2 - 3 minuty). Ugotowany kleik podzielić na 2 części . Jedną część przełożyć do naczynia wyłożonego folią spożywczą. Na tą część ułożyć zmiksowane
tofu z
masłem migdałowym . I na końcu dodać 2 część ugotowanego kleiku. Pozostawić do wystygnięcia. Po tym czasie włożyć na noc do lodówki . Smacznego !

Przepis na smoothie:- garść
szpinaku- garść
truskawekWszystko zmiksować i pić <3Dziś mam spr z chemii z bloku d . Przez wczorajszą naukę już mam kompletną tęczę w głowie -fioletowy, jasnozielony, ciemnozielony, jasnoniebieski, ciemnoniebieski, brunatny, brązowy, żółty ,
pomarańczowy. Tak , tak to kolorowy roztworów chromu, manganu, żelaza , miedzi na poszczególnych stopniach utlenienia.Właśnie dlaczego proszę o trzymanie kciuków :)