Wykonanie
Wczoraj przeglądając swoją szafkę z
płatkami i
mąkami napotkałam na dawno nie używane
płatki sojowe , dlatego dziś je wykorzystałamUlubiona
ricotta też kończy niebawem swój żywot a
awokado ( nie jedno a aż 3) dojrzało .Więc powstał krem , podwójnie
sojowy bo oprócz
płatków jest również
mleko sojowe .Obłędnie
kakaowy , z dużą ilością mielonych
orzechów laskowych , z wielką łyżką
ricotty ( może nawet nie łyżką a połową opakowania ) oraz zdrowym
awokado.No i to jest nutella według Patrycji - bezglutenowa, zdrowa , z ulubionymi dodatkamiI nawet dodatki dodały takiej lekkiej
słodyczy - dziś to
truskawki i
suszone figi <3


Krem z
płatków sojowych na
mleku sojowym z
ricottą , mielonymi
orzechami laskowymi ,
kakao i
awokado. Podany z
truskawkami i i
suszonymi figamiPrzepis:- 6 łyżek
płatków sojowych- szkl
mleka sojowego naturalnego- 1/ 2 opakowania
ricotty- łyżka
kakao- łyżka
syropu z agawy- 1/ 2
awokado- 2 łyżki mielonych
orzechów laskowychMleko zagotować. Dodać do niego
płatki i gotować do uzyskania gęstości - tak ok 10 - 15 min, bo te
płatki mają to do siebie że nie chcą tak szybko gęstnieć. Następnie do środka dołożyć
kakao,
ricottę,
orzechy i
awokado. Potraktować blenderem i podawać z ulubionymi dodatkami . Smacznego !Ale ta pogoda nas zaskakuje. Dopiero co 3 dni temu lało, było szaro buro , zimno - pogoda listopadowa a nie majowa.A dziś wstając obudził mnie nie budzik a promienie słońca przebijające się przez moje okno.Temperatura też rośnie , nawet podobno w tym tygodniu ma dojść do 30 stopni.Chyba trzeba się wybrać do galerii po szorty i topy i koniecznie jakieś sandały :D